Előfizetői tartalom

Az oroszok létrehozták a világ legnagyobb banki rendszerének klónját

Portfolio
Az orosz jegybank elnöke, Elvira Nabiullina állítja: létrehozták a bankokat összekötő nemzetközi hálózat, a SWIFT klónját, amellyel csökkenteni tudják a kockázatát annak, ha esetleg az Egyesült Államok nyomására elzárnák a világ pénzügyi rendszerétől az orosz bankrendszert . Elemzők szerint azonban limitált lehet a rendszer valódi hasznossága.

A globális pénzügyi rendszer használata, melynek Oroszország is észese, kockázatos. Ezért még 2014-ben elindult egy saját hálózat, fizetési rendszer fejlesztése. Oroszországon belül létrehoztunk egy olyan rendszert, amely pénzügyi adatokat képes továbbítani, és hasonlóan működik a SWIFT-hez.- mondta Elvira Nabiullina orosz jegybankelnök a CNBC-nek. A legtöbb bankközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés