Jóval nagyobb pénzmosási botrány robbant Dániában, mint eddig hittük
Bank

Jóval nagyobb pénzmosási botrány robbant Dániában, mint eddig hittük

Portfolio
Hónapok óta tart a legnagyobb dán bank pénzmosási botránya. Egy független vizsgálat most azt találta, hogy 30 milliárd dollárnyi orosz és szovjet utódállami pénz folyt át 2013 folyamán a Danske Bank észt fióktelepén, ami jóval nagyobb összeg a korábban hittnél.
A Financial Times újságírója szerint a birtokába került dokumentum kérdéseket vet fel arról, mit tudott az ügyről a Danske Bank felsővezetése. A pénzmosás gyanúját felvető pénzügyi tranzakciók 2007 és 2015 között zajlottak. Thomas Borgen, a Danske Bank mostani vezérigazgatója éppen a nemzetközi divízióért (benne Észtországért) felelt 2009 és 2012 között a csoportnál.

Ole Andrersen, a Danske Bank elnöke úgy nyilatkozott, "nagyon komolyan" veszik az ügyet, és "nagyon extenzív" vizsgálatokat indítottak a felderítése érdekében. Érdekeltek abban, hogy a teljes igazság is napvilágra kerüljön, ne csak összefüggéseiből kiragadott részletekből tájékozódjunk - mondta.

Korábban 3,9 milliárd dollárra, majd 8,3 milliárdra becsülték a 9 év alatt lezajlott gyanús tranzakciók értékét, ehhez képest állapította most meg az említett független vizsgálat, hogy egyetlen év alatt folyt át 30 milliárd dollárnyi pénz az észt fióktelepen.

A Danske Bank még szeptemberben két jelentés közzétételét tervezi az ügyben. Az egyik a gyanús tranzakciók részleteiről, a másik a hozzájuk kapcsolódó vezetői gyakorlatról szólna.
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
ai5