Előfizetői tartalom

Lépnie kell a bankoknak a digitális viharban: nem elég újracsomagolni a régi termékeket

Portfolio
Nem lehet egy digitális átállást jól csinálni anélkül, hogy az alaprendszerét is átalakítaná egy pénzintézet. Az, hogy a régi szolgáltatásokat digitálissá tesszük, nem elég, hogy egy bank sikeresen fel tudja venni a kesztyűt az online világban - véli Hetényi Márk, az MKB vezérigazgató-helyettese. Természetesen minden alaprendszer-csere kockázatos és nem hibamentes.

Hetényi Márk, az MKB vezérigazgató-helyettese a pénzintézet core rendszer cseréjéről beszélt: ideig-óráig el lehet menni a frontend és a middleend rendszerek korszerűsével, viszont nem lehet az online világban labdába rúgni, ha a legacy core rendszert nem cseréli le a pénzintézet. Amíg egy rendszer nem cseréli le az alaprendszerét, addig nem tud agilis modellben működni. Hetényi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés