Bank

Csányi: készpénz- és papírmentes bankká válhat az OTP

Portfolio
Innovációs fiókot nyitott az OTP a budapesti Árkád üzletházban, itt a pénzintézet legújabb technológiai újításait személyesen is megtekinthetik az ügyfelek. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy reméli, hamarosan teljesen készpénz- és papírmentesek lesznek az OTP-fiókok.
Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a megnyitó alatt a pénzintézet digitalizációjával kapcsolatos fejleményekről beszélt:
  • az EKB és EBH stressztesztjén az OTP a 9. helyen végzett, több jelentős, európai bankot is a hátuk mögé utasítottak,
  • a számla SMS-kontrollját a világon először az OTP vezette be, de Magyarországon számos más digitális innovációt is elsőként a pénzintézet alkalmazott,
  • 3-4 évvel ezelőtt nagyszabású digitális fejlesztési programot indítottak, 38 fontos fejlesztésből 25-öt implementáltak, ma már minden ötödik személyi kölcsönt digitálisan vesznek igénybe. Ezeken kívül még 70 kisebb fejlesztésbe kezdtek bele, egy része ezeknek már elkészült.
  • Az OTP 17 millió ügyfele közül több mint 500 ezren biometrikus azonosítást használnak és a felhasználók száma egyre nő. Az elektronikus aláírópad sokkal biztosabbá teszi a bankolást, Csányi reméli, hogy hamarosan készpénz- és papírmentesek lesznek a bankfiókok.
  • Másfél éve hozták létre az OTP Labot, ez startupokkal, techvállalkozásokkal együttműködve próbálja a különféle technológiai vívmányokat behozni a bankba.
  • Még ma is egy lassú mamutbankként tekintenek sokan az OTP-re, pedig Csányi szerint számos olyan digitális szolgáltatás van már a pénzintézetnél, amelyet ők szolgáltatnak a leggyorsabban, leghatékonyabban a régióban.
  • A most nyílt innovációs fiók célja, hogy a pénzintézet technológiai fejlesztéseit be tudják mutatni az ügyfeleknek, kiknek visszajelzéseire is nyitottak. Más ilyen fiókokat is nyithatnak országszerte.
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
ai5