Bank

Csányi: készpénz- és papírmentes bankká válhat az OTP

Portfolio
Innovációs fiókot nyitott az OTP a budapesti Árkád üzletházban, itt a pénzintézet legújabb technológiai újításait személyesen is megtekinthetik az ügyfelek. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy reméli, hamarosan teljesen készpénz- és papírmentesek lesznek az OTP-fiókok.
Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a megnyitó alatt a pénzintézet digitalizációjával kapcsolatos fejleményekről beszélt:
  • az EKB és EBH stressztesztjén az OTP a 9. helyen végzett, több jelentős, európai bankot is a hátuk mögé utasítottak,
  • a számla SMS-kontrollját a világon először az OTP vezette be, de Magyarországon számos más digitális innovációt is elsőként a pénzintézet alkalmazott,
  • 3-4 évvel ezelőtt nagyszabású digitális fejlesztési programot indítottak, 38 fontos fejlesztésből 25-öt implementáltak, ma már minden ötödik személyi kölcsönt digitálisan vesznek igénybe. Ezeken kívül még 70 kisebb fejlesztésbe kezdtek bele, egy része ezeknek már elkészült.
  • Az OTP 17 millió ügyfele közül több mint 500 ezren biometrikus azonosítást használnak és a felhasználók száma egyre nő. Az elektronikus aláírópad sokkal biztosabbá teszi a bankolást, Csányi reméli, hogy hamarosan készpénz- és papírmentesek lesznek a bankfiókok.
  • Másfél éve hozták létre az OTP Labot, ez startupokkal, techvállalkozásokkal együttműködve próbálja a különféle technológiai vívmányokat behozni a bankba.
  • Még ma is egy lassú mamutbankként tekintenek sokan az OTP-re, pedig Csányi szerint számos olyan digitális szolgáltatás van már a pénzintézetnél, amelyet ők szolgáltatnak a leggyorsabban, leghatékonyabban a régióban.
  • A most nyílt innovációs fiók célja, hogy a pénzintézet technológiai fejlesztéseit be tudják mutatni az ügyfeleknek, kiknek visszajelzéseire is nyitottak. Más ilyen fiókokat is nyithatnak országszerte.
BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
trump
GettyImages-1185431673
férfi pizsamában nézi a telefonját
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Megjött az MNB indoklása a mai döntés után!