Pénzmosás, adóelkerülés: újabb gyanús ügyek a Deutsche Banknál
Bank

Pénzmosás, adóelkerülés: újabb gyanús ügyek a Deutsche Banknál

Portfolio
Mintegy húszezer kockázatos ügyfelének a dokumentumait kell újravizsgálnia a Deutsche Banknak a pénzmosási szabályok gyenge betartatása miatt - rendelte el a német Bafin felügyelet. Egy offshore tevékenység miatt indított másik, ügyészségi vizsgálat is negatív következményekkel fenyegeti a bankot.
Az "ismerd az ügyfeledet" nevet viselő folyamat részeként júniusig kell elvégeznie ezt a vizsgálatot a Deutsche Banknak - számolt be róla elsőként a Handelsblatt a Reuters szerint. A Deutsche Bank belső ellenőrzési folyamatát harmadik félként a KPMG értékeli. A legnagyobb német bankot már sok kritika érte a pénzmosás elleni védekezésre és a szélsőségesek finanszírozásának kiszűrésére szolgáló folyamatainak elégtelensége miatt.

A Bloomberg eközben arról számolt be, hogy a frankfurti ügyészség több mint 900 Deutsche Bank-os ügyfél listáját szerezte meg a Panama-iratokhoz kapcsolódóan abban a vizsgálatban, amelyben a német bank központjánál novemberben razziát is rendeztek. A nyomozók a Deutsche Bank vagyonkezelési üzletágának korábbi, Brit Virgin-szigeteken lévő egységére fókuszálnak.

A Panama-iratok szerint a Deutsche Bank alkalmazottai adóparadicsomokban működő off-shore cégek létrehozásában, és így adóelkerülésben segíthették az említett 900 ügyfelet.

Christian Sewing vezérigazgatót is meglepte a tavaly év végi razzia, a Bloomberg forrásai szerint a Deutsche Bank céltartalék megképzését fontolgatja az ügyben a lehetséges bírságok miatt.

Pénzmosás, adóelkerülés: újabb gyanús ügyek a Deutsche Banknál
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
orban viktor uj kozep-europa