Előfizetői tartalom

Csányi kitűzte a célt, az OTP leszállította az eredményt

Egymilliárd eurós profitot tűzött ki tavaly az OTP-nél Csányi Sándor, a végén meg is lett, még úgy is, hogy tavaly év végén egy havi bónusz is belefért a magyar dolgozóknak. A tavalyi profit új rekord, messze túlszárnyalva a válság előtti eredményeket, igaz, ez már nagyon más bank, mint egy évtizede, nagyra nőtt a régióban az OTP, idén pedig további akvizíciók jöhetnek.

EgymilliárdKezdjük a lényeggel: Csányi Sándor még tavaly szeptemberben arról beszélt, hogy az OTP profitja 2018-ban elérheti az egymilliárd eurót. A kijelentésnek azért volt hírértéke, mert az elemzői várakozások akkor még jóval alacsonyabban álltak, több elemző az után kezdte el felfelé húzni profitvárakozását és célárát is. És hogy sikerült-e elérni a tervet?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés