Elárulták Európa bankjai, mire készülnek
Bank

Elárulták Európa bankjai, mire készülnek

Portfolio
A hitelkereslet további növekedésére számítanak a harmadik negyedévben az eurózóna bankjai, miközben nem terveznek sem lazítani, sem szigorítani vállalati és jelzáloghitelezési sztenderdjeiken - mutatja az Európai Központi Bank ma közzétett hitelezési felmérése.
A Reuters emlékeztet: az EKB újabb körben biztosított olcsó forrást a bankok számára, és további monetáris politikai lazítást helyezett kilátásba, remélve, hogy a gazdasági lassulás közepette is fenntartják hitelezési dinamikájukat.

A friss felmérés alapján ez a harmadik negyedévben így is lesz, a bankok a hitelkereslet további növekedése mellett nem tervezik hitelezési feltételeik szigorítását, igaz, lazítását sem. A vállalati hitelezésben egyébként történt némi szigorítás az elmúlt hónapokban a kockázati tolerancia csökkenése miatt, de nem várható ennek folytatódása.

A második negyedévben is jelentős különbség volt az eurózóna egyes országai között. A vállalati hitelfelvétel feltételei Olaszországban és Franciaországban szigorodtak a leginkább, Spanyolországban pedig a jelzáloghitelezés területén volt hasonló megfigyelhető.

Az Európai Központi Banktól ezen a héten vagy szeptemberben vár a piac tájékoztatást az új monetáris politikai intézkedésekről.
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
brit ház ingatlan_getty