Bank

Szabotált egy utasszállító repülőgépet egy szerelő

Portfolio
Azzal vádolják az American Airlines egyik szerelőjét, hogy szándékosan szabotálta egy repülőgép navigációs rendszerét júliusban. Szerencsére nagy katasztrófa nem történt, viszont a gép nem tudott felszállni. Az alkalmazottat kirúgták, majd a hatóságok őrizetbe vették.

Július 17-én próbált meg felszállni a Bahamákról az American Airlines 2834-es járata, amikor a hajtóművek beindításakor hibaüzenetet kapott a pilóta. A gép 150 utasát leszállították, majd egy másik járatot indítottak, a repülőt pedig kivonták a forgalomból - írja a CNBC.

A szerelő műanyaghabot fújt a repülőgép egy fontos műszerébe, amely a gép sebességét és irányát méri, ami a műszer meghibásodását eredményezte. A szabotázst azért követte el a műszerész, mert anyagi vitába keveredett a vállalattal, ami "pénzügyileg megviselte."

A szerelőt, Abdul-Majdeed Marouf Ahmed Alanit elbocsátották, letartóztatták és a floridai törvényszéken elindították a tárgyalását. A volt mechanikai szakember szerint nem akart senkit bántani, csak azt akarta, hogy a gép késsen vagy hogy töröljék a járatot.

Az American Airlines egyébként már az év eleje óta vitában áll a mintegy 12 ezer szerelőt és műszaki szakember tömörítő szakszervezetekkel, melyeket a cég azzal vádolt, hogy több ízben is szabotálták járatait és szándékosan akadályozták a gépeinek forgalmát.

"A szakszervezet szemszögéből soha nem tudnánk még csak ennek a gondolatával sem egyetérteni" - reagált a Transport Workers Union alelnöke a hírre.

Frankfurti tőzsde
applearfolyam
trump, christmas
GettyImages-140837560
Kiderült, kik irányíthatják a Lánchíd melletti szállodát
Minister of Finance of Hungary, Mihaly Varga
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Megjött az MNB indoklása a mai döntés után!