Bank

Jegybankok előtt mentegetőzött a JP Morgan és a Facebook

Portfolio
Jegybanki vezetőkkel találkoztak a JP Morgan és a Facebook képviselői Bázelben, akiket arról próbáltak meggyőzni, hogy a stabil árfolyammal rendelkező kriptodevizák nem veszélyesek és alkalmasak az értéktárolásra - írja a CNBC.

A jegybankok jegybankjaként is emlegetett Bank for International Settlements (BIS) egy hét tagország képviseletével működő munkacsoportot állított fel a stabil árfolyammal, fedezettel rendelkező kriptodevizák, az úgy nevezett „stablecoinok” felügyeletére, előttük és még néhány jegybank képviselői előtt beszélt a hétvégén a Facebook képviselője a Libráról és a JP Morgan a JPM Coinról (ez utóbbi egyébként egyes szakértők szerint nem is kriptodeviza).

Bár a találkozóról jegyzőkönyvet még nem tettek nyilvánosságra, a Facebook Libra-projektjének vezetője, David Marcus nem sokkal a találkozó után Twitteren írt arról, hogy szerinte nem veszélyezteti a kriptodeviza-projektjük a jegybankok szuverenitását és egyeztetnek az intézményekkel arról, hogy a Librával kapcsolatos kételyeiket eloszlassák.

Nagyon úgy tűnik egyébként, hogy a jegybankoknak inkább a monetáris rendszer feletti uralom elvesztése a fő aggály, a kriptodevizák technológiája igenis érdekli őket. Nemrég például a kínai jegybank jelentette be, hogy hamarosan kész saját kriptopénzük.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
CIB: minden ötödik lakossági hitel babaváró kölcsön lehet