Előfizetői tartalom

Így látják a bankvezérek a fintech-forradalmat Magyarországon

Portfolio
Nem csak a fintechek, hanem a nulla kamatkörnyezet is itt van, az információ és a „pénz” ingyen van, ebben a környezetben kell a bankoknak helyt állniuk a kihívásokkal szemben, ami nem könnyű feladat. Ugyanakkor a magyar bankszektor bevétel és profit szempontjából is erős, a fintech cégek pedig többnyire nem a bevételeikre pályáznak, inkább a költségcsökkentés oldalon szállnak be az innovációba. A hazai bankszektor digitális transzformációjáról, a fiókok és a digitális eszközök szerepéről vitázott 5 bankvezér és az MNB alelnöke a CIB és az Intesa Sanapolo által megrendezett Novathon rendezvényen.
A magyar bankszektorban a költségek csökkentésére lenne szükség, aminek az egyik eszköze az ügyfelek fióki kiszolgálása helyett a digitális csatornákra terelése lenne. Nagy Márton MNB alelnök szerint a bankfiókok jó részét be kellene zárni: miért nem adnak minden ügyfélnek egy mobilt, és zárnak be minden fiókot? Ha nem lenne szükség bankfiókokra, akkor a verseny sokkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái