Előfizetői tartalom

Foggal-körömmel ragaszkodnak a bankok a fizetések feletti uralomhoz

Portfolio
A fizetési rendszerek területén folyik a legnagyobb innováció jelenleg a bankszektorban, ez pedig pont az a terület, amely a legfontosabb a pénzintézetek számára, ezért mindent meg fognak tenni a bankok azért, hogy a dominanciájukat megőrizzék, beleértve akár komplett techcégek felvásárlását. Nem minden fintechcég törekszik persze arra, hogy elvegye a bankok kenyerét: számos olyan szereplő van köztük, amely még javítja is a bankok szolgáltatásait – hangzott el mindez a mai Portfolio Banking Technology 2019 konferencián.

Vinnai Balázs, a W.UP elnöke, aki a beszélgetést moderálta, bevezető beszédében kiemelte, hogy ma a digitalizáció már nem csak az eszközökről és az egyszerűsítésről szól, hanem a mindennapi pénzügyi életünk változik meg; elmosódik a határ még egyes pénzügyi szolgáltatások típusai és közt is.   Számos kisebb techcég változtatja meg a piacot, emellett a nagy techcégek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái