banking technology
Bank

Küzdelmes meccset játszik a magyar bankszektor

Portfolio
Immáron negyedik alkalommal rendeztük meg a bankszektor, az IT-szektor és a fintech cégek egyik legfontosabb szellemi műhelyéül szolgáló Banking Technology konferenciánkat, ahol a bankok digitális transzformációjával, a szektor legfontosabb üzleti és technológiai fejlesztési irányairól volt szó. A konferencia helyszínéről tudósítottunk a nap folyamán ebben a cikkben.

Nehéz a dolga a magyar fintecheknek

Nincs könnyű dolga egy magyar fintechcégnek, hiszen számos környezeti tényező hátráltatja abban, hogy nemzetközi szempontból meghatározó szereplő legyen, nem véletlen, hogy a több mint 110 magyar startupból még nem nőtt eddig gyakorlatilag egy olyan sem, mint például a Revolut vagy a Transferwise – hangzott el mindez a Portolio Banking Technology 2019 záró panelbeszélgetésén.

Tovább a cikkhez

Közeleg a sárga csekk nagy ellensége, de lesz néhány szavuk a politikusoknak

Március 2-án nemcsak az azonnali fizetés, hanem több rá épülő fizetési szolgáltatás is elindulhat Magyarországon, így például a fizetési kérelem, amely a sárga csekkhez hasonlóan (a csoportos beszedéssel ellentétben) rugalmas időzítéssel teszi majd lehetővé a családok számára a közüzemi számlák online kifizetését. Hogy ez tömeges, valós alternatívája lesz-e a sárga csekknek, az a Magyar Posta bevételeivel kapcsolatos politikai szándékon múlhat – hangzott el a Portfolio mai konferenciáján.

Tovább a cikkhez

Egyenlő játékszabályokat követelnek a magyar bankok vezetői

A Bankszövetség digitalizációs programjáról, a fiatalokért vívott versenyről, az ügyfelek számára látványos érdemi innovációkról és a bankszektor esetleges konszolidációjáról beszélgettek egymással hazai bankok vezetői és az EY szakértője a Portfolio mai Banking Technology 2019 konferenciájának egyik délelőtti panelbeszélgetésében.

Tovább a cikkhez

Foggal-körömmel ragaszkodnak a bankok a fizetések feletti uralomhoz

A fizetési rendszerek területén folyik a legnagyobb innováció jelenleg a bankszektorban, ez pedig pont az a terület, amely a legfontosabb a pénzintézetek számára, ezért mindent meg fognak tenni a bankok azért, hogy a dominanciájukat megőrizzék, beleértve akár komplett techcégek felvásárlását. Nem minden fintechcég törekszik persze arra, hogy elvegye a bankok kenyerét: számos olyan szereplő van köztük, amely még javítja is a bankok szolgáltatásait – hangzott el mindez a mai Portfolio Banking Technology 2019 konferencián.

Tovább a cikkhez

Szempillantás alatt több százezer ügyfél hagyhatja el a magyar bankokat

Két hét alatt 400 ezer banki ügyfelet szerezhetne, ha egy közösségi média cég a magyar piacra lépne egy külföldi példa alapján, ezért is kell a bankoknak időben lépnie a digitalizációban. A Bankszövetség létrehozta 22 pontos javaslatcsomagját, mely a versenytorzító hatások kezelése mellett az ügyfelek számra is látható javulást hozhat a banki ügyek intézésében.

Becsei András BAnking Tech
Tovább a cikkhez

A rendezvényen 7 különböző szekcióban vesézzük ki a banki digitalizáció és a fintech ökoszisztémák jelenét és jövőjét. Ahogy a konferencia elején elhangzott, a digitalizációs kihívásokkal való küzdelem nagy meccs, a mérkőzésen az első közönségszavazás szerint egyelőre döntetlenre áll a magyar bankszektor.

Így fest a konferencia első szekciójának a programja:

1szekcio
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
brit ház ingatlan_getty