Bank

Csak a techcégek kiszolgálói maradnak a bankok?

Portfolio
Nem elég egy banklicenc, egy erős brand és rengeteg tőke ahhoz, hogy valaki versenybe tudjon szállni a hagyományis bankokkal – mondta David Rafalovsky, a legnagyobb orosz állami bank, a Sberbank technológiai vezetője a CNBC konferenciáján. A szakember szerint a versenyképesség kulcsa a személyre szabott pénzügyi termékek és a pénzügyi technológiák ötvözete, ezen a téren viszont a bankoknak is van hova fejlődniük.

A techcégeknél közben számos projekt indult annak céljából, hogy kiaknázzák a pénzügyi szektorban rejlő hatalmas potenciált: a Facebook a napokban jelentette be, hogy elindítja a Facebook Payt, az Apple az iPhone-ba integrálható kártyát indított el a nyáron a Goldman Sachsszal közösen, miközben a Google a Citigrouppal indít majd jövőre közös folyószámla-szolgáltatást.

„Ahogy egy csomó nagy techcég belép a pénzügyi szektorba, egyre több pénzügyi vállalat – beleértve a miénket is – bejelenti, hogy ő valójában techcég. A kérdés az, hogy mit fogunk csinálni techcégként? Visszavonulunk és a fintechek és bigtechek kiszolgálói leszünk vagy valóban innoválunk – még jobban is, mint a techcégek?” – vetette fel a kérdést Rafalovsky.

A Sberbank maga is igyekszik kivenni a részét az innovációból: júliusban az egyik legnagyobb orosz techcéggel, a Mail.ru-val álltak össze, hogy 64 milliárd rubelt fektessenek egy ételkiszállító startupba.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
kozossegifinanszirozas