Előfizetői tartalom

Kiderült: a legjobban keresők cuppantak rá a babaváró hitelre

Portfolio
A babaváró hitelek 55 százalékát olyanok vették fel, akik a jövedelmük alapján a legfelső 20 százalékba tartoznak, a hitelt felvevők közel felének pedig nincs egyéb jelentős tartozása – állapította meg ma délután bemutatott Pénzügyi stabilitási jelentésében a Magyar Nemzeti Bank. A jelentés alapján a bankrendszer nagyon stabil, és bár a lakossági és a vállalati hitelezés is dinamikusan nő, ennek kockázatait egy sor tényező mérsékli. A magyar bankok költséghatékonysága viszont továbbra is pocsék, a jegybank jelentős hatékonyságnövelést vár el a piactól.
Babaváró hitelt vennél fel? Használt a Pénzcentrum kalkulátorát! A Pénzügyi stabilitási jelentés fő üzenetei az alábbiak: A globális külkereskedelmi és geopolitikai feszültségek mélyültek, a gazdasági kilátások romlottak az előző jelentés óta. A fejlett piaci jegybankok expanzív monetáris politikai fordulatra kényszerültek az elmúlt hónapokban. A budapesti lakáspiacon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái