Előfizetői tartalom

Horror áron adják-veszik a bedőlt hiteleket Magyarországon

Nagyon megfogyatkozott mára a bankok által eladni kívánt követelésállomány, és a követelések megbízással végzett kezelése is visszaszorult – mondja a Portfolio-nak adott interjújában Felfalusi Péter, az Intrum vezérigazgatója. A még piacra kerülő követeléseket egyes szereplők irreális áron vásárolják meg, ami egy gazdasági visszaesés esetén súlyos kérdéseket vethet fel a vevőknél. Bár a jogszabályi követelmények hatalmasat szigorodtak, még mindig nagy szükség lenne a követeléskezelői piac tisztulására.

Az utóbbi években százmilliárdok mozdultak meg a nem teljesítő hitelek piacán. Mennyi megvételre váró követelés maradt még a magyar bankok mérlegében? Nagyon megfogyatkozott mára ez a követelésállomány. Néhány kereskedelmi banknál maradt még érdemi nem teljesítő lakossági hitelállomány, de már ezek sem érik el azt a portfólióméretet, ami eddig megfordult a piacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés