A UBS szerint már nem kell szabadulni a Deutsche Bank részvényektől
Bank

Felemás bejelentések sorozatát tette a Deutsche Bank

Portfolio
Átszabta stratégiai tervének egyes bevételi, megtérülési és költségekre vonatkozó célszámait a legnagyobb német bank. A befektetési banki üzletág jobban, a retail és a vagyonkezelési divízió gyengébben teljesít a vártnál. A részleteket egy tegnapi befektetői napon ismertették.

A vártnál jobb őszi teljesítmény miatt megemelte befektetési banki üzletágának célszámait a Deutsche Bank, egyúttal jelezte: a német retail banki tevékenységben 100 millió eurós éves költségcsökkentést terveznek. A bank teljes éves bevételnövekedésére vonatkozó előrejelzését azonban 2%-ról 1%-ra csökkentették. A bejelentések után tegnap 0,8%-os csökkenéssel zárt a bank árfolyama.

Két éve csökkennek a Deutsche Bank befektetési banki üzletágának bevételei, Christian Sewing vezérigazgató azonban a legnagyobb német bank tegnapi befektetői napján elárulta: októberben és novemberben jóval a tavalyi fölött teljesített a bank kötvény- és devizakereskedési tevékenysége, és „egészséges kétszámjegyű növekedést” produkált ebben a két hónapban – számolt be a Financial Times.

A vártnál jobb teljesítményre is reflektálva a Deutsche Bank az eddigi 0%-ról 2%-ra növelte a befektetési banki divízió bevételének éves növekedésére 2022-ig felvázolt előrejelzését, és 7%-ról 8%-ra emelte 2022-re a befektetési banki üzletág tőkearányos megtérülésére (ROTE) vonatkozó célját (tavaly ez 2%-on állt egyébként).

Ugyanakkor a teljes bankcsoport nem teljesít jobban: a Financial Times beszámolója szerint a teljes bevételnövekedési előrejelzést az eddigi 2%-ról 1%-ra csökkentették a retail üzletág és a vagyonkezelés romló kilátásai miatT.

A bank azt is közölte, hogy stratégiai tervének a korábban 7,6 milliárd euróra becsült átstrukturálási költsége 300 millió euróval magasabbal lesz a korábban becsültnél, nőnek  ugyanis a goodwillre, a szoftverekre és az ingatlanokra elszámolt értékvesztések. Az átstrukturálási költségek elszámolásának egy részét viszont előbbre hozzák, így 2019-2020-ban összesen 6,8 milliárd eurót számolnak el ezekből a korábban jelzett 6,3 milliárd euró helyett.

A német retail banki üzletágban 100 millió eurós költségcsökkentést tervez emellett a bank – közölte Christian Sewing. A bank a Deutsche Bank Privat- und Firmenkundenbank AG (PFK) nevű érdekeltségének teljes beolvasztását tervezi.

A bejelentések után tegnap 0,8%-os csökkenéssel zárt a bank árfolyama.

német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
hsbc_shutter