Előfizetői tartalom

Projekthitelek: lekerül a teher a CIB Bankról is

Az MNB felülvizsgálta a hitelintézetek problémás és devizában denominált projekthitel-állományához kapcsolódó kockázatokat kezelő rendszerkockázati tőkepufferrátákat. A 2019 harmadik negyedév végi állományok alapján 2020. január 1-jétől az MNB egy bankot sem kötelez rendszerkockázati tőkepuffer tartására. A makroprudenciális eszköz továbbra is preventív módon ellenösztönzi az egészségtelen szerkezetű projekthitelezésből eredő kockázatok kialakulását – közölte a jegybank. Az MNB egyébként július 1-je óta már csak egy bank, a CIB részére írt elő rendszerkockázati tőkepuffert.
Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsának döntése alapján a jegybank 2019. szeptember 30-i állományi adatok szerint 2020. január 1-jét követően egy hitelintézetet sem kötelez rendszerkockázati tőkepuffer (Systemic Risk Buffer – SyRB) tartására. A kedvező kereskedelmiingatlan-piaci folyamatok mellett és a rendszerkockázati tőkepuffer támogatásával a problémás projektkitettségek...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái