Szenzációs évkezdés: szuperolcsó lakáshitelekkel csábítanak ezek a bankok

Portfolio
Az előző évi 850 milliárd forint után nagyjából 900 milliárd forintnyi lakáshitelt vettek fel tavaly a magyarok, igaz, az MNB végleges éves adatait csak egy hónap múlva ismerhetjük meg erről. A bankok rekordalacsony kamatozású év eleji ajánlatait elnézve, a babaváró hitel népszerűsége dacára valószínűleg a 2020-as esztendő sem hoz visszaesést a lakáshitelezésben. Személyre szabott hitelkalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mi is megnéztük, hogy egy 10 millió forintos hitelösszeg mellett melyek ma az egyes bankok legjobb lakáshitel-ajánlatai. Ezúttal 15 éves futamidővel és 300 ezer forint nettó jövedelem bankszámlára érkezésével számoltunk minden esetben, de a Pénzcentrum kalkulátorán természetesen más paraméterek is beállíthatók.

Rövid kamatperiódus

Az éven belüli törlesztőrészlet-változás miatt ma már szinte senki sem vesz fel rövid kamatperiódusú lakáshitelt, de azért érdemes egy pillantást vetni ezekre az ajánlatokra is. 3 hónapos kamatperiódus mellett az Oberbank és a Gránit Bank nyújtja a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel ezt a lakáshitelt.

A 6 hónapos kamatperiódus az előzőhöz képest nem nyújt érdemben kisebb kockázatot, ennek ellenére jóval magasabb itt már a kamatok. A legalacsonyabb visszafizetendő összeget a Budapest Banknál és az Erste Banknál lehet elérni, kamatban viszont a Takarékbank a nyerő.

Az egyéves, vagyis 12 hónapos kamatperiódus mellett viszont a CIB Bank áll minden szempontból az első helyen, majd a K&H Bank következik.

 

Hosszú kamatperiódus

Ha valaki törlesztési biztonságra vágyik, nagy valószínűséggel a legalább 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek közül válogat. Ezek körében az Oberbank áll az első helyen, a nagybankok közül pedig a Takarékbank és az Erste Bank.

10 éves kamatperiódus mellett a Takarékbank és a Budapest Bank lakáshitelének a visszafizetendő összege a legalacsonyabb, egyébként pedig az Erste és a Raiffeisen is ott található az élbolyban.

A végig fix kamatozású lakáshitelek, vagyis jelen esetben a 15 éves kamatperiódusú termékek közül a Raiffeisené végzett az első helyen, de az UniCredité is 5% alatti THM-mel és 14 millió forint alatti 15 év alatt visszafizetendő összeggel csábít.

Az MNB novemberi hitelstatisztikái egyébként hétfőn jelennek majd meg, a 2019 egészét mutató hitelstatisztikák pedig egy hónappal később.

Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF