Előfizetői tartalom

Kifulladt a babaváró roham? Meglepő számok a bankoktól

Portfolio
Úgy látszik, a babaváró hitelre is kihat a szezonalitás, hiszen az eddigi leggyengébb hónapját novemberben produkálta az egyébként már 412 milliárd forintnál járó kamattámogatott termék az MNB friss adatai szerint. A lakáspiaccal együtt a lakáshitelezés is rálépett a fékre (lényegében stagnált a kihelyezés az év utolsó előtti hónapjában), miközben a személyi kölcsönök kihelyezése még évi 10%-kal bővülni tudott. Egy év alatt a lakossági és a vállalati hitelállomány egyaránt 14%-kal növekedett, összességében tehát egyelőre nem lehet okuk panaszra a bankoknak. Nagy kérdés, milyen mértékű lassulást fog hozni nekik a 2020-as év.

Lakáshitelt vagy babaváró hitelt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! Közzétette novemberi hitel- és betéti statisztikát a Magyar Nemzeti Bank. Első ábránkon jól látszik, hogy a lakossági hitelezés motorját jelentő három tényező közül a lakáshitelek új kihelyezése lényegében stagnált (az egy évvel korábbi 72,6 milliárd forintról 73,4 milliárd...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái