Előfizetői tartalom

Ha megvalósul Orbán Viktor terve, 51+15 milliót kaphatsz a harmadik gyerekre

A kormány családpolitikai intézkedései miatt már eddig is érdemi különbség volt a két-, illetve háromgyermekesek által igénybe vehető családtámogatások összege között. Ha azonban megvalósul Orbán Viktor terve, és a háromgyerekes anyák is szja-mentességet kapnak, hatalmasra fog duzzadni ez a különbség. Kilenc családtámogatási forma összesítése alapján 51 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatással és 15 millió forintnyi kamattámogatott hitellel gyarapodhatnak azok az átlagkeresetű kétgyermekes szülők, akik a harmadik gyermeket is bevállalják – mutatják a Portfolio konzervatív számításai. Ezekkel a számokkal érdemes összevetni a harmadik gyermek felnevelésének hosszú távon becsült költségét.

Azt szeretném, hogy a háromgyerekes családokra is ki tudjuk terjeszteni, amit idén bevezettünk a négygyermekesek esetében: ne fizessenek az anyák személyijövedelemadót egész életükben – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján. Azt is közölte, hogy „nagy harcban” van a pénzügyminiszterrel az újabb családvédelmi akcióterv ügyében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés