Előfizetői tartalom

Így változtatja meg hamarosan a mindennapjainkat az azonnali fizetési rendszer Magyarországon

Portfolio
Március másodikán indul Magyarországon az azonnali fizetési rendszer, ami lényegében azt jelenti, hogy minden forintos, belföldi, 10 millió forint alatti utalás 5 másodpercen belül teljesülni fog. Az utalás lebonyolítása is egyszerűbb lesz, hiszen lehet majd e-mail cím vagy telefonszám megadásával is utalni, illetve fizetési kérelmet is lehet küldeni majd a legtöbb banknál. Bár a kényelmi előnyök egyértelműek, az AFR számos újfajta biztonsági kockázatot is jelenthet – derült ki az Erste Bank mai sajtótájékoztatóján.

Schreiber Réka, az Erste Központi Operációjának vezetője az azonnali fizetési rendszerről elmondta, hogy az országon belüli, forintos tranzakciók esetén 5 másodpercre csökken a jóváírás ideje a korábbi 4 óráról, ráadásul hétvégén, ünnepnapokon is üzemel majd a rendszer. 10 millió forint alatt minden tranzakcióra, automatikusan minden bank ezt fogja használni. 10 millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái