Bank

Betétbiztosítást kapott egy fintechcég

Portfolio
Csatlakozott a Varo Money Inc. egy amerikai fintechcég a szövetségi betétbiztosítási rendszerhez (FDIC) – írja a Wall Street Journal. Ez az egyik legelső eset, hogy egy fintech-kihívó a hagyományos bankokra is érvényes betétbiztosítási védelmet kapott az Egyesült Államokban.

A fintechek jellemzően banklicenccel rendelkező, hagyományos pénzintézetekkel állnak össze az Egyesült Államokban annak érdekében, hogy pénzintézeti szolgáltatásokat tudjanak nyújtani, a Varo Moneynak hamarosan már nem lesz erre szüksége. 

Az FDIC tagság mellett még szüksége van a fintechnek arra is, hogy a pénzügyminisztérium felügyeleti ágától, az OCC-től is jogosítványt kapjon, erre előzetes jóváhagyást már 2018-ban kaptak. A végső engedélyt az idei év második negyedévében szerezhetik meg. A folyamat után már a Varónál is leköthetik a pénzüket az ügyfelek teljes körű betétvédelmet élvező bankbetétekbe.

A 2015-ben alapított fintechcég egy olyan mobilbank, amely megtakarítási és folyószámla-szolgáltatásokat kínál, most még a The Bancorp Bankkal együttműködve dolgoznak annak érdekében, hogy betétbiztosításhoz jussanak. A Varo bejelentette, hogy ha beüzemelik a saját betétrendszerüket, megszakítják a kapcsolatot a Bancorppal.

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
unicredit shutter