Duplázott a Monzo digitális bank, már 2 milliárd fontot ér
Bank

Monzo-vezér: keresztbe tesznek a bankok a haladásnak!

Portfolio
Tom Blomfeld, az egyik legnagyobb brit digitális bank, a Monzo vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a hagyományos bankok akadályozzák a digitális átállást és sosem fognak átalakulni a tradicionális szereplők digitális pénzintézetté – írja a CNBC.

Blomfeld szerint az olyan pénzintézeti behemótok, mint a Barclays vagy az HSBC küzdenek az idejemúlt technológiával és a kockázatkerülő magatartással, ezért nem tudják tartani a lépést az olyan digitális kihívókkal, mint a Monzo.

„A bankok nagyon komolyan fókuszálnak a meglévő pénzügyi termékkörükre, ezek lényegében mind mérlegbe való termékek. Ha kimész az utcára és beszélsz az emberekkel a bankjukról, senki nem a jelzáloghitelére gondol, hanem arra, hogy mikor kap fizetést vagy hogy vehet-e ebédet a mai nap. Az emberek a mindennapi fizetésfeldolgozásra koncentrálnak” – mondta Blomfeld a hírcsatornának.

A fintech-vezér úgy érzi, hogy „megszakadt a kapcsolat” a nagy hitelintézetek és az ügyfelei közt és hogy „hiába van náluk az összes pénz és az összes ügyfél, az iparág haldoklik.”

„Masszív technológiai és kulturális problémáik vannak. Szerintem a bankok személyzete nem motivált arra, hogy a megfelelő módon gondolkodjon az ügyfelekről” – mondta Blomfeld.

A vezető arra is kitért, hogy szerinte a hagyományos versenytársak nem megfelelően kezelik a fintechcégek által támasztott kihívást. Blomfeld szerint a megoldás sok helyen az, hogy „fogják az intézmény egy részét és beküldik egy trendi irodába, ahol kilógnak a falból a téglák, mindenkin Converse van és vannak pingpong asztalok is.”

„A bankok ösztönösen ellenállnak a változásnak. Egy csomó rendszer a bankokban – különösen a kockázatkezelési és jogi megfelelési funkciók – azért vannak, hogy megakadályozzák a változást. Olyanok, mint azok az antitestek, amelyek vadásznak a változásra és megpróbálják megölni”- mondta Blomfeld.

„A nulláról indulásnak is megvannak a saját problémái, de könnyebb így létrehozni egy olyan kultúrát, amely készen áll arra, hogy valami újat alkosson” – foglalta össze a Monzo vezére.

A Monzóról itt írtunk:

Címlapkép: Shutterstock

orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
unicredit shutter