wells fargo
Bank

Tetőtől talpig átalakítják az amerikai botránybankot

Portfolio
Komoly személyzeti és szervezeti átalakításokat jelentett be Charles Scharf, a Wells Fargo októberben kinevezett vezérigazgatója – írja a Reuters.

A pénzintézet öt üzletágra bomlik a korábbi három helyett, a friss, lakossági hitelezésre szakosodott divíziót Mike Weinbach fogja vezetni, aki 16, JP Morgannél töltött év után jön át a versenytárshoz. Mellette csatlakozik a csapathoz még Andrew Heller is a Santander Holdingstól, aki a Wells Fargo stratégiai és operációtervezési vezetője lesz.

A Wells Fargo lakossági ága hitezési és lakossági bankolási üzletággá válik ketté, míg a vállalati ág kereskedelmi bankká, vállalati bankká és befektetési bankká szerveződik át. A vagyonkezelési üzletágat érintetlenül hagyja a vezetés.

Az új üzletágak alakítása mellett több régit beszüntet a Wells Fargo: búcsúznunk kell a fizetési, virtuális és innovációs csoporttól, helyette viszont egy külön stratégiai és digitális üzletágat hoznak létre.

Több magas beosztású vezető széke marad egyelőre üres: a kkv-üzletág vezetőjét, a lakossági bank marketingvezetőjét és a digitális stratégia vezetőjét is keresik még.

A hamis számlabotrányba keveredett amerikai bank vezetése a szervezeti átalakítással a jó hírnevüket és megbízhatóságukat akarja visszaszerezni – derül ki egy frissen kiadott közleményükből.

Címlapkép: Shutterstock

Koronavírus
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
erstekampusz