Előfizetői tartalom

Megrohanták a K&H-t a hitelfelvevők, újabb szép nyereség lett a vége

Portfolio
Csaknem 51 milliárd forintos adózott eredményt ért el 2019-ben a K&H Bank, ami az egyszeri tételektől megtisztítva 7%-kal magasabb az egy évvel korábbinál, és 15%-os tőkearányos megtérülést jelent – jelentették be a társaság mai sajtótájékoztatóján. A K&H Biztosító 5,8 milliárdos tavalyi profitja 28%-os éves növekedést jelent. Az új hitelkihelyezésekben 500 milliárd forintot, a babaváró hitel folyósítása terén 42 milliárd forintot, a MÁP+ értékesítésében 171 milliárd forintot ért el tavaly a pénzügyi csoport.
David Moucheron vezérigazgató a bank sajtótájékoztatóján ismertette: 50,9 milliárd forint volt tavaly a K&H Bank adózás utáni eredménye, ami 12%-os csökkenést jelent az egyévvel korábbihoz képest, mivel azonban a 2018-as eredményt több pozitív egyszeri tétel felfelé húzta, a tisztított eredmény 7%-os emelkedést mutat. Hasonló témákról szól április 1-jei Hitelezés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái