FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Hitelből élő magyar családok: koronavírus nélkül is meglehet a baj

Miközben soha nem látott csúcsokat ér el a személyi kölcsönök felvétele Magyarországon, kezd kirajzolódni egy fogyasztási hitelekből élő társadalmi réteg, amely miatt már a koronavírus terjedését megelőzően aggódni kezdett a magyar bankok egy része. Bár a bankok 90 napon túl késedelmes lakossági hiteleinek aránya a pénzügyi válság előtt volt utoljára ilyen alacsony (2,7%), a pénzügyi tűzoltásra felvett személyi kölcsönökre egyre inkább érdemes lesz odafigyelniük.

Felelős hitelfelvételt tervezel? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával! Szembetűnő módon markáns arányban jelezték a bankok a Magyar Nemzeti Banknak, hogy a fogyasztásihitel-állomány minősége előreláthatólag romlani fog 2020 első felében, és ez korántsem volt ennyire egyértelmű egy negyedévvel korábban – olvasható a jegybank legutóbbi Hitelezési folyamatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés