Előfizetői tartalom

Most egy időre teljesen leállnak a személyi kölcsönök Magyarországon

Portfolio
Mivel mától már nem lehet fedezetlen fogyasztási hitelt 5,9% feletti THM-mel felvenni Magyarországon, a bankok leállították ezek nagy részét adó személyi kölcsöneik, és persze az ennél drágább áruhiteleik szerződéskötését is. Akinek rövid távon pár százezer vagy millió forintra volna szüksége, az vagy szabad felhasználású jelzáloghitelért folyamodik (ezekre nincs korlátozás), vagy meg kell várnia, amíg a bankok előjönnek a rendeletnek megfelelő új termékeikkel.

Mi a változás? „E rendelet hatálybalépését követően (vagyis csütörtök 0 órától – a szerk.) kötött szerződés alapján felvett, zálogjoggal nem biztosított fogyasztói hitelek esetén a teljes hiteldíj mutató nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat öt százalékponttal növelt mértékét” – ez olvasható az Orbán Viktor által aláírt új rendeletben. Ez azt jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés