Előfizetői tartalom

A Fed legrosszabb rémálmát valósítja meg a koronavírus

Portfolio
A Fed rendszeresen megvizsgálja, hogy az amerikai bankok hogy teljesítenének, ha fiktív, jelentős intenzitású gazdasági sokk éri az Egyesült Államokat.  Az elmúlt hónapok jelentősen romló pénzügyi környezete, a zuhanó tőkepiacok, a tömeges leépítések és a rekordalacsony hozamok egyszerre való megjelenése lényegében a legrosszabb stresszteszt-forgatókönyvben tálaltakat váltja valóra – írja a Reuters.

A Fed évente stresszteszteli az ország bankjait, a 16 gazdasági indikátorból, melyet vizsgálnak, 5 már rosszabbul áll, mint a Fed vészforgatókönyve esetén, míg a többi 11 nagyon közel áll ahhoz, hogy átlépje ezt a küszöböt. A Fed például az idei teszt "világvége" forgatókönyvében 25%-os esésekkel számol a tőzsdéken, a Dow Jones Total az év eleje óta már bőven átlépte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés