posterminal bankkartya card
Bank

Koronavírus: van olyan bank, amely már készen áll a 15 ezres kártyás limit bevezetésére

Portfolio
A Gránit Bank haladéktalanul megkezdte a bankkártya elfogadásban együttműködő üzleti partnereivel, köztük a Mastercarddal az egyeztetést, hogy a lehető legrövidebb időn belül biztosítsa kártyabirtokosainak a 15 ezer forint alatti vásárlások PIN-kód mentességét - tájékoztatott a bank közleményben.

A szerdán hatályba lépett kormányrendelet értelmében az érintéses fizetések egészségügyi biztonságának növelésére kötelezi a piaci szereplőket, hogy legkésőbb április 14-ig az összes bankkártya elfogadásánál a jelenlegi 5 ezer forintról 15 ezer forintra emeljék a PIN-kód megadása nélkül végrehajtható tranzakciók limitjét.

„A Gránit Bank ügyfeleinek közel 90 százaléka rendszeresen használja bankkártyáját, ami mintegy 5 százalékponttal haladja meg a piaci átlagot” - mondta Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes.

A felgyorsított munka eredményeképpen a Gránit Bank már készen áll a limitmódosítás kezelésére, s várja a munka befejezését partnereinél, illetve a POS terminálokat üzemeltető piaci szereplőknél, hogy a bank kártyabirtokosai a megemelt limitekkel használhassák érintéses bankkártyájukat illetve az érintéses mobilfizetést.

A Gránit Banknál 2019 július eleje óta elérhető Apple Pay érintéses mobilfizetéssel ugyanakkor már jelenleg is PIN-kód benyomása nélkül tudnak vásárolni a POS terminálok túlnyomó részénél a bank ügyfelei. Az Apple Pay ugyanis lehetővé teszi, hogy PIN-kód helyett a vásárlási tranzakciókat ujjlenyomat-azonosítással vagy arcfelismerő funkcióval hagyja jóvá a kártyabirtokos. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy az iOS eszközön legyenek beállítva a biometrikus azonosítók az Apple Payes tranzakciókhoz is - hívták fel a figyelmet.

koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock