Előfizetői tartalom

Teljesen leszálltak a magyar gazdagok a szuperállampapírról, új befektetésre vadásznak

Ahogyan az egész világban, úgy a hazai privátbanki szolgáltatók életében is jelentős változásokat hozott a koronavírus gazdasági és társadalmi hatása. Miközben ilyen piaci csapkodások közepette sok befektető inkább menekül a tőkepiacokról, a magyar gazdagok azt várják, mikor szállhatnak be. Ennek pénzügyi fedezetét pedig sokan állampapír-értékesítésből teremtik meg. A privátbanki szolgáltatók körében végzett körképünkből kiderül, hogy a magyar gazdagok szinte teljesen leálltak az eddigi slágerterméknek számító szuperállampapír vásárlásával, az állomány inkább csak stagnál, és ez nem olyan jó hír a lakosságra erősen támaszkodó államadósság-finanszírozásra nézve. Ne merüljön fel senkiben a kétség: a MÁP+-t döntően nem az átlagfizetésből élők veszik, hanem a vagyonosabb réteg.

Jó beszállási pontra várnak a magyar gazdagok a részvénypiacon A koronavírus okozta piaci turbulencia sok befektetőt arra késztetett, hogy megszabadulva kockázatos befektetéseitől inkább biztonságosabb eszközökben vészelje át ezt az időszakot. Azt gondolhatnánk, hogy egy jelentősebb portfólió-átrendeződés ment végbe a magyar privátbanki ügyfelek körében is, de a szolgáltatók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái