Előfizetői tartalom

A koronavírus-járvány döbbenetes nyertese: a jó öreg készpénz

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank 1998-ig visszanyúló statisztikáiban nem találtunk olyan hónapot, amikor ekkora összegben ugrott volna meg a forgalomban lévő készpénz állománya, mint idén márciusban. 227 milliárd forinttal többet tartottak a magyar gazdaság szereplői március végén, mint egy hónappal korábban, így persze ismét új csúcsra emelkedett a készpénzállomány Magyarországon. A készpénztartás növekedése nem feltétlenül jelenti a készpénzhasználat növekedését: felértékelődhetett a készpénz alacsony kockázatú (legalábbis annak vélt) vagyonelemként betöltött funkciója.

Hitelezés 2020: A koronavírus és a magyar bankszektor Ez a téma is előkerülhet Hitelezés 2020 konferenciánk első, online alkalmán, érdemes regisztrálni és meghallgatni! Információ és jelentkezés Bár a készpénzhasználat nem jelent extra kockázatot, járvány idején illene felértékelődnie az elektronikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés