Előfizetői tartalom

Kritikus a helyzet a koronavírus miatt, itt a gyors és példátlan mentőöv a magyar vállalkozásoknak

Egyre kritikusabb a helyzet a magyar kis- és közepes vállalkozásoknál, ugyanis az átlagos magyar kkv-nak 2-2,5 hónap likviditási tartaléka lehet, amiből már eltelt 1,5 hónap és nem látni, mikor jöhet a tartós újraindulás - mutattott rá a Portfolio-nak nyilatkozva Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója és Mikesy Álmos vezérigazgató-helyettes. Emiatt is indokolt az MFB Csoporthoz tartozó kockázati tőkealapkezelő új tőkeprogramjainak elindítása. A társaság azt ígéri, hogy az új, startupokat és kkv-kat célzó mentőprogramjaik esetében 30 munkanapon belül lefut a mentőöv igénybevételének folyamata. Mindezek mellett van egy új koncepcióra épülő programjuk is azoknak a cégeknek, amelyek lehetőségként tekintenek a mostani krízishelyzetre és amelyeket meg kell védeni a külföldi felvásárlásokkal szemben. Az ismét bővülés előtt álló Hiventures vezetőivel részletesen beszéltünk a járvány okozta helyzetről, a krízis potenciális nyerteseiről és az új tőkeprogramok minden részletére rákérdeztünk.

Azonnali mentőöv a hazai cégeknek Minden fontos részletet megismerhetnek az érintettek a május 14-i Hiventures-Portfolio online konferencián. Információ és jelentkezés Mit tapasztalnak a Hiventures portfóliójában, hogyan érinti az egyes szektorokat a koronavírus-járvány okozta válság? Lehet-e azonosítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés