Előfizetői tartalom

MNB: a magyar lakossági hitelek harmada veszélyeztetett

Portfolio
A koronavírus hatására növekednek a hitelezési kockázatok Magyarországon, a hitelkártya és folyószámla-hitelkeretek lehívása növekedhet, az új hitelkihelyezések mérséklődhetnek idén, a tömeges elbocsátások miatt pedig a lakossági hitelállomány mintegy harmada kötődik a sérülékeny ágazatban dolgozókhoz – vázolta fel a lakossági hitelezés jelenlegi helyzetét Banai Ádám, az MNB igazgatója a Portfolio "Hitelezés 2020: Lakossági hitelezés vészhelyzetben" című online konferenciáján. Kitzért arra is, hogy bár a hitelállomány növekedési ütemének érdemi csökkenésére számítanak, az állami programok támaszthatják a piacot.

Banai Ádám, az MNB Pénzügyi rendszer elemzése igazgatóságának igazgatója a lakossági hitelezés kilátásairól és az idei új szabályokról beszélt előadásában: A koronavírus kirobbanása előtt az új kibocsátások nominálisan már a 2008-as válság kitörése előtti szinten voltak. Az állami konstrukciók jelentősen támogatták a piacot 2019-ben. Az idei első negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés