Előfizetői tartalom

Üzentek a banki vezetők a hitelmoratóriumról: januárban jöhet majd a feketeleves

Portfolio
A bankoknak és az ügyfeleknek sem jó, hogy ilyen hosszan tart Magyarországon a hitelfizetési moratórium, sok magyar család ugyanis megszokja, hogy másképp néz ki most a családi cash flow és majd januárban jön a feketeleves. A magyar banki vezetők szerint könnyebbé kellett volna tenni azok számára a papírmunkát, akik a törlesztés mellett döntöttek. A Portfolio Hitelezés online konferenciájának panelbeszélgetésében szó esett arról is, hogyan térnek vissza a banki fiókhálózatok a normál üzletmenethez, valamint arról is, milyen nem teljesítő hitelállománnyal számolna a vezérek a közeljövőre nézve.

A lakossági hitelezés jövőjéről beszéltek a konferencia panelrésztvevői: Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese  elmondta, még nagyon sok digitális projekt áll az előszobában, a mostani válság arra mutatott rá, hogy érdemes ezt erősíteni a banki folyamatokon belül. Az Erste Banknál az ügyfelek 60%-a digitális beállítottságú, ez az utóbbi időszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés