mobilfizetés afrikában shutter
Bank

Az ország, ahol elképesztő indokkal zárják be a tőzsdét, betiltják a mobilfizetést

Portfolio
Zimbabwe kormánya elrendelte az ország mobilfizetési szolgáltatásainak felfüggesztését, miután a hatalom szerint azok szabotálják a gazdaságot – írja a Quartz.
Szeptember 3-ai Financial and Corporate IT 2020 konferenciánkon kiemelten foglalkozunk az elektronikus fizetési piacon várható változásokkal, a fizetési módozatokkal, a PSD2-ben rejlő lehetőségekkel. Érdemes eljönni!

Egy pénteken kiadott kormányzati közlemény szerint Zimbabwe kormánya  megtiltja az összes mobiltelefon-alapú monetáris tranzakció és platform működését az országban, és bezárja a tőzsdét.

Az országban nem áll rendelkezésre elég készpénz a gazdasági szereplők számára, a mobilfizetési tranzakciók az összes fizetés közel 85 százalékát teszik ki darabszám szerint, érték szerint pedig kb. a tranzakciók 22 százalékát.

Ugyanakkor Emmerson Mnangagwa kormányzata szerint a mobilfizetési szolgáltatók, mint a széles körben népszerű Ecocash a zimbabwei dollár szabotálásán dolgoznak, mely az elmúlt egy évben szinte teljesen elértéktelenedett, az országban tombol az infláció.

A helyi jegybank rendszeres forex aukciókat tart, amelyeken egy dollárért 57 zimbabwei dollárt adnak, ezzel szemben az utcákon illetve a mobiltárcákban egy dollár most körülbelül 95 zimbabwei dollárt ér. A kormánynak az sem tetszik, hogy a több tőzsdén egyszerre jegyzett társaságok részvényeinek árfolyam-különbségével tesznek szert egyes befektetők arbitrázs jövedelemre.

(QZ)

Szeptember 3-ai Financial and Corporate IT 2020 konferenciánkon kiemelten foglalkozunk az elektronikus fizetési piacon várható változásokkal, a fizetési módozatokkal, a PSD2-ben rejlő lehetőségekkel. Érdemes eljönni!
startup ötlet tábla megoldás papír iroda
jeff mackenzie bezos getty editorial
otp
usa koronavírus teszt
wall street-bika-bull-tőzsde
sanghaj kína
Frankfurti Tőzsde
operativ torzs ules orban viktor
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
otp