Bank

Megnőtt Magyarországon a pénzügyileg tudatosan tervezők száma

MTI
Jelentősen javult a magyar háztartások anyagi stabilitása a két évvel ezelőtti szinthez képest, és a duplájára nőtt azok száma, akik tudatosan tervezik a pénzügyeiket - közölte a Pénziránytű Alapítvány az MTI-vel pénteken.

Az alapítvány felmérései szerint 2018-ban a háztartások alig fele volt képes fedezni egy jelentősebb kiadást külső segítség nélkül, 2020-ban viszont már 73 százalékuk. A pénzügyi problémákkal küzdők aránya nem nőtt, viszont az eladósodás elkerülése, és a takarékoskodás felértékelődött. A 2018 előtti vizsgálatok még azt mutatták, hogy az emberek egyre könnyelműbben költekeztek - tették hozzá.

A pénzügyi tudatosság erősödéséhez feltehetően hozzájárult a koronavírus által okozott anyagi bizonytalanság is. Válság idején az emberek jobban odafigyelnek a pénzügyeikre, tudatosabban terveznek, míg az életszínvonal emelkedésével sokan megfeledkeznek a megtakarításokról - írták.

A Pénziránytű Alapítvány 2010 óta negyedik alkalommal mérte fel a magyar lakosság pénzügyi ismereteit és pénzügyi tudatosságát májusban. A vizsgálatok megerősítették, hogy szükség van az alapvető pénzügyi ismeretek elsajátítása - olvasható a közleményben. A Pénziránytű Alapítvány azt ígéri, hogy komplex, az általános- és középiskolásokat, valamint tanáraikat célzó oktatási programjait továbbra is ezekhez a célokhoz igazítja.

Frankfurt tőzsde
kiskereskedelem
Brain Bar 2020
bmw
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
OTP