Fizetésének jelentős részét Deutsche Bank-részvényekre költi a cégvezér
Bank

A legrosszabbkor jött a koronavírus a Deutsche Banknak

Portfolio
Lelassította a koronavírus a költségcsökkentési céllal meghirdetett elbocsátásokat a Deutsche Banknál, de jó úton van a bank, hogy teljesítse idei pénzügyi terveit – mondta a bank pénzügyi igazgatója. Az elemzők mindenesetre 1,8 milliárd eurós veszteségre számítanak idén a társaságtól.

James von Moltke egy interjúban a Financial Times szerint elismerte, hogy a koronavírus lelassítja az egy éve meghirdetett stratégiai átalakítási tervük megvalósítását, és a negyedévente tervezett mintegy ezer fős elbocsátások is lelassultak, mégis jó úton haladnak, hogy 2020-as és a stratégiai végcélokban szereplő 2022-es pénzügyi céljait a bank teljesítse.

Egy éve, a Commerzbankkal tervezett összeolvadás meghiúsulását követően a legnagyobb német bank egy hároméves átalakítási tervet hozott nyilvánosságra, amelyben egy 288 milliárd eurós „rossz bank” felállítására, 18 ezer fő elbocsátására és 5,8 milliárd eurós költségcsökkentésre tett ígéretet 2022 végére. Az idei évben 4 ezer főt akartak elbocsátani, aminek időarányos része az első negyedévben teljesült is, a második negyedévben azonban nem.

Az elmúlt öt év egyikében sem volt nyereséges a bank, az elmúlt fél évtizedben összesen 14 milliárd eurós veszteséget halmozott fel. A bankot követő 11 elemző közül egyik sem hiszi, hogy sikerül teljesítenie a banknak 2022-es pénzügyi céljait. Az idei évre 1,8 milliárd eurós veszteséget mutat az elemzői konszenzus.

Bár a legkevésbé sincs a felvásárlásokra ideális állapotban, elképzelhető, hogy a Deutsche Bank a csalásokban érintett, csődbe ment Wirecard bankját azért megszerzi:

Címlapkép: Shutterstock

Frankfurti tőzsde
forint mnb épület sötét magyar jegybank
turizmus magyarorszag mentocsomag hitelprogram200804
diageo
António Guterres
bróker
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
google