Bank

Wirecard: Már az FBI is nyomoz, bankcsalás lehet a háttérben

Portfolio
Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálja, hogy a botrányokkal sújtott német pénzügyi cég, a Wirecard központi szerepet játszott-e egy állítólagos 100 millió dollár értékű bankcsalás-összeesküvésben - értesült a Wall Street Journal. A lap vizsgálatra rálátó forrásai szerint a csalás a marihuána-piachoz köthető.

Két üzletembert már megvádoltak a csalásban és azzal is vádolják őket, hogy egy harmadik féllel, fizetésközvetítő céggel állapodtak meg annak érdekében, hogy amerikai bankokat verjenek át. A manhattani ügyészség és az FBI New York-i irodája most azt vizsgálja, hogy a Wirecard szerepet játszott-e az állítólagos összeesküvésben azzal, hogy mind fizetési, mind pedig offshore bankként részt vett az ügyletekben. 

A hatóságok azt is fontolgatják, hogy a csalásban érintettek voltak-e a német botránycég korábbi, illetve jelenlegi vezetői - írja a WSJ.

A társaságot egyelőre nem vádolták meg amerikai bankcsalással kapcsolatos ügyben és nincs azonosítva semmilyen bírósági beadványban. Azonban amikor az egyik érintett üzletembert, egy német e-kereskedelmi tanácsadót letartóztattak és őrizetbe vettek Kaliforniában, akkor a Wirecard ügyvezetője felajánlotta az óvadék kifizetését - bizonyítják a bírósági iratok. A cég szóvivője nem kommentálta a lap értesüléseit.

A lap arra is kitér, hogy a korábban látványosan növekvő német fintech cég látszólag virágzott az online kereskedelem növekedésével párhuzamosan, ugyanis pénzügyi közvetítőként működött az online vállalkozások számára, ideértve az elektronikus fizetések feldolgozását a kiskereskedők, szerencsejáték-helyek, utazási társaságok és más szolgáltatók számára.

koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
új lakás, zöld