Előfizetői tartalom

Fontos könnyítést jelentett be az MNB a bankoknak a zöld hiteleknél

Portfolio
Egy évvel, 2024 végéig meghosszabbította a hazai hitelintézeteknek meghirdetett lakáscélú zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programját az MNB. Az energiahatékonyságot javító újabb jelzáloghitelek bevezetését ösztönzi, hogy ezentúl nem csak a kamatoknál, de a díjaknál nyújtott kedvezményt is elismeri a program. A rugalmasabb feltételek enyhíthetik a járványhelyzet miatt a hitelkereslet átmeneti lanyhulását - derül ki az MNB közleményéből.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy évvel, 2024. december 31-ig meghosszabbította a hazai hitelintézetek energiahatékony lakáshiteleinek arányának növelésére meghirdetett Zöld Tőkekövetelmény-kedvezmény Programjának határidejét. A program azért jöhetett létre, mert a zöld lakáshitelek kockázata alacsonyabb más hasonló konstrukciókhoz képest. Az MNB ezért ez év eleje óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés