Előfizetői tartalom

Jönnek a fogyasztóbarát személyi kölcsönök, elárulta az MNB a részleteket

Az MNB 2020. július végén publikálja a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) minősítési feltételrendszert, az egyes pénzügyi intézmények ilyen termékei pedig 2021. január 1-jétől lesznek elérhetők a piacon. A Minősített Fogyasztóbarát termékcsalád – lakáshitelt és otthonbiztosítást követő – harmadik tagjaként az MSZH-koncepció célja az árazás szabályozásán keresztül a piaci verseny ösztönzése, a fogyasztók magasabb szintű védelme, s a teljeskörű online hitelnyújtás feltételeinek kialakításával a kényelmes hitelfelvétel biztosítása.

Az elmúlt évek trendje, hogy dinamikusan nőtt a fogyasztási hitelek, azon belül is a személyi kölcsönök folyósítása. Fogyasztóvédelmi és pénzügyi stabilitási szempontból is negatívan értékelhető ugyanakkor, hogy e hitelek kamatfelára nemzetközi összehasonlításban is magasnak számít. Ez és a jogszabályi maximumok közelében megállapított folyósítási és előtörlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés