Előfizetői tartalom

A hitelezési veszteségek emelkedése várható a nagy európai bankoknál

KPMG
A legtöbb nagy európai bank közzétette 2020. I. negyedéves, évközi pénzügyi kimutatásait. Ezek az első olyan pénzügyi kimutatások, amelyekben a járvány és a lezárások hatásai már valamilyen formában megjelennek, így bizonyos szempontból tükrözik azt, hogy ezek a hatások milyen mértékben érinthetik a bankok várható hitelezési veszteségeit. Az IFRS 9 szerinti értékvesztés-modell a gazdasági teljesítmény eltérő forgatókönyvei alapján vetíti előre a várható hitelezési veszteség mértékét - írja elemzésében Teveli-Gazsó Emese, a KPMG szakértője.

A legtöbb nagy európai bank közzétette 2020. I. negyedéves, évközi pénzügyi kimutatásait. Ezek az első olyan pénzügyi kimutatások, amelyekben a járvány és a lezárások hatásai már valamilyen formában megjelennek, így bizonyos szempontból tükrözik azt, hogy ezek a hatások milyen mértékben érinthetik a bankok várható hitelezési veszteségeit. Az IFRS 9 szerinti értékvesztés-modell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés