tree fa erdő
Bank

Alaposan bevásárolt a Nemzetközi Beruházási Bank Magyarország első zöld vállalati kötvényéből

Portfolio
34 millió euró értékben aNemzetközi Beruházási Bank  lett az egyik legnagyobb befektetője a magyar kötvénypiacon kibocsátott első zöld vállalati kötvénynek, amelyet a CPI Hungary Investments Kft. helyezett forgalomba a Budapesti Értéktőzsdén – közölte a bank.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A CPI Hungary Investments Kft. a CPI Property Group (CPIPG) része, amely jövedelemtermelő ingatlanok piacvezető tulajdonosa Németországban, Csehországban és Kelet-Európában. Az 1991-es alapítású, luxemburgi székhelyű cégcsoport kiváló minőségű, hosszú távú, jövedelemteremtő, irodákból, lakóépületekből, hotelekből és ipari létesítményekből álló portfólió, valamint több mint 9 milliárd értékű logisztikai infrastrukturális eszközállomány tulajdonosa és üzemeltetője.

A CPI Hungary Investments Kft. a kötvényekből származó bevételeket környezetvédelmi projektek és kezdeményezések megvalósítására kívánja fordítani, amelyek hozzájárulnak az olyan fenntartható fejlesztési célok, mint például a „zöld” építészet eléréséhez: magas energiahatékonyságú épületek építése és energiatakarékos technológiák, mint például megújuló energiaforrások alkalmazása.

A kibocsátott kötvények teljes volumene elérte a 30 milliárd forintot (több mint 86 millió eurónak megfelelő érték) 10 éves futamidővel, és 2,5%-os kamatlábbal. A lejáratig számított hozam 3,69%.

A Nemzetközi Beruházási Bank több mint 33,8 millió euró értékben vásárolt kötvényeket. Ezzel a befektetéssel az NBB jelentős mértékben tovább növeli magyarországi portfólióját. A vezető magyar kereskedelmi bankok, biztosítótársaságok and befektetési alapok szintén a kötvény befektetői között voltak.

A CPI Hungary Investments Kft. zöldkötvény kibocsátása a Növekedési Kötvényprogram keretein belül történt meg, amelyet a Magyar Nemzeti Bank hozott létre azzal a céllal, hogy növelje a hazai kötvénypiac likviditását.

Azzal, hogy a Magyar Nemzeti Bank után második legnagyobb befektetőként vett részt egy debütáló zöld vállalati kötvény Magyarországon való kibocsátásában, az NBB újabb fontos hozzájárulást nyújtott tagállamai, valamint a teljes kelet-közép-európai régió pénzügyi piacainak folyamatos fejlesztéséhez - mondta Jozef Kollar, az NBB igazgatótanácsának első alelnöke. 

Címlapkép: Getty Images

orbanvarga
jpmorgan shutter
koronavírus orvos
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
jpmorgan shutter