Előfizetői tartalom

Új idők, régi-új eszközök – Európában felrobbant a garanciaprogramok mérete

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kezelésére az Európai Unió tagállamai nagyösszegű állami válságkezelési programokat hirdettek, ahol az állami garanciaprogramoknak kiemelkedő szerepe van. Ez azért fontos, mert Magyarországon békeidőben magas volt a garanciavállalások aránya nemzetközi összehasonlításban, azonban most a viharban - amikor valóban szükség van állami garanciára - sok ország sebességváltása miatt hátra szorultunk a mezőnyben. Érdemes átgondolni, hogy Magyarország is sebességet váltson, nehogy a kilábalásban is hátrányba kerüljünk.

A koronavírus okozta negatív gazdasági helyzet ellensúlyozására az Európai Unió tagállamai (az elemzéshez 24 ország adatait használtuk fel) eddig összesen 46 garanciaprogramot indítottak, a programok számos országban az állam válságkezelésre szánt teljes keretösszegének 50 százalékát is meghaladják. E programok gazdaságtámogató súlya az elmúlt félévben jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés