Bank

Rekordokat döntögetett a SZÉP Kártya a nyáron

Portfolio
Az április-májusi visszaeséseket követően a nyár és a belföldi turizmus élénkélülése különösen kedvező hatással volt a SZÉP kártyás költésekre - közölte az MKB Bank.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az MKB SZÉP Kártya közel 10 éves működése során első alkalommal, idén júliusban haladta meg az egy havi költések összege a 3 milliárd forintot. Aztán augusztus újabb csúcsot hozott: a költések összege meghaladta a 3,7 milliárd forintot. Összehasonlításképpen ez a szám több mint kétszerese a 2018. augusztus havi költésnek.

A 2020. augusztusig a költések 15%-kal haladták meg a 2019-es értékeket. A három „zseb” külön-külön: a szállás zsebről 21%-kal, a másik két zsebről pedig 13-13%-kal költöttek többet. A legtöbb költés idén is a vendéglátás alszámláról történt.

A költések növekedését segíthette, hogy az elfogadóhelyek száma 1 év alatt 15%-kal  nőtt és megújult a kártya kommunikációja is.

2020-ban eddig közel 7%-kal több munkáltatói juttatás érkezett a számlákra, mint 2019. január-augusztus időszakában. 2018 hasonló időszakával összehasonlítva  85%-nál is magasabb az emelkedés mértéke - közölte az MKB Bank.

A banknál bíznak abban, hogy 2020-ban a juttatások és a költések tekintetében is meghaladják a 2019-es számaikat. Ebben jelentős segítség, hogy ez év végéig a munkáltatók mentesülnek a munkáltatói juttatások utáni szocho fizetés alól, továbbá az egy munkavállalónak kedvezményes adózással adható éves 800 ezer forintos keretösszeg közel duplája a 2019-esnek.

orbán viktor parlament
Koronavírus
Az iráni külügyminisztert meghívták a Fehér Házba
A bankokat rettegésben tartó orosz hackerek valójában nem is oroszok
Egyre nagyobb bajban van Nagy-Britannia
nagorno karabakh
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Compliance szakértő

Compliance szakértő
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
bankkartya_bank card_penztarca