Yiming Zhang - tiktok getty editorial
Bank

Mesés vagyonra tettek szert Kína aranyifjai a koronavírusnak köszönhetően

Portfolio
Kína leggazdagabb milliárdosainak vagyona idén a koronavírus okozta gazdasági megtorpanás ellenére is meghaladta a 223 milliárd dollárt. A leggazdagabb kínai fiatal egy 39 éves nő, akinek több mint 33 milliárd dollárnyi vagyona van – számol be a hírről a CNBC.
A magyar vagyonfelhalmozás is terítékre kerül a Portfolio november 10-ei Öngondoskodás konferenciáján. Ne maradj le róla! Részletek itt:

A Hurun friss listája szerint Kínának 60, 40 év alatti fiatal milliárdosa van, közülük 14-en idén először csatlakoztak a milliárdos klubba, köszönhetően elsősorban a koronavírus által előidézett technológiai szárnyalásnak és megnövekedett keresletnek. Az országban ezzel már 878 dollármilliárdos él, az ő összesített vagyonuk 4 ezermilliárd dollárt tesz ki. Tíz évvel ezelőtt Kínának még csak 189 milliárdosa volt.

Íme Kína 5 leggazdagabb, 40 év alatti milliárdosa:

1. Huiyan Yang és családja, 33,1 milliárd dollár

A 39 éves nőt egyben Ázsia leggazdagabb nőjeként tartják számon, vagyonát a Country Garden nevű, apja által alapított cégnek köszönheti, amiben többségi tulajdonos. Az elmúlt egy évben vagyona 29%-kal nőtt meg, ezzel jelenleg Kína hatodik leggazdagabb emberének számít.

2. Zetian Zhang, 23,5 milliárd dollár

A 27 éves Zetian Zhang, és férje, Qiangdong Liu vagyona idén 111%-kal 23,5 milliárd dollárra nőtt, köszönhetően e-kereskedelmi cégüknek, a JD.com-nak. Zhang a cég luxusüzletágának vezető divattanácsadója. 24 éves korában ő lett Kína leggazdagabb nője, miután 2015-ben hozzáment mostani férjéhez.

3. Hao Yan, 21,3 milliárd dollár

A 34 éves Hao Yan az elnöke a Pacific Construction Group építkezési vállalatnak, amelyet apja alapított 1986-ban.

4. Yiming Zhang, 16,2 milliárd dollár

A 37 éves Yiming Zhang a társalapítója és a vezérigazgatója a ByteDance internetes cégnek, amely a TikTokot is működteti.

5. Bangxin Zhang, 14 milliárd dollár

A 39 éves üzletember a társalapítója az online oktatási platformot kínáló TAL Eductionnek. A céget 2010-ben bejegyezték a New York-i tőzsdén, idén jelentősen emelkedett a részvényárfolyama, miután a koronavírus nagyobb keresletet támasztott a digitális oktatás felé.

Címlapkép: Giulia Marchi/Bloomberg via Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bitcoin címlapi