Előfizetői tartalom

Lakáshitelek: ilyet még nem láttunk, egyszerűen lerohanták a magyar bankokat

Mindössze három hónapnyi megtorpanást hozott a koronavírus a hazai lakáshitelezésben még tavasszal, így mára sikerült visszakapaszkodnia a piacnak a tavalyi szint fölé. Olyannyira, hogy szeptemberben már új történelmi csúcs született: 91 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a lakosság egyetlen hónap alatt. Ezzel szemben a személyi kölcsönök továbbra sem tértek magukhoz, és a vállalati hitelezésben is lassulást mutatnak az MNB friss adatai. Betéti fronton gyengén alakult a szeptember, reméljük, ez nem a lakossági tartalékok felélésének az egyik első jele.

Lakáshitelt vennél fel? Kalkulálj a Pénzcentrum kalkulátorával! A KSH múlt heti első féléves lakáshitelpiaci adatai után megjelentek ma reggel az MNB friss, szeptemberre vonatkozó havi hitelezési és betéti statisztikái is a magyar bankszektorról. A lakossági hitelezés egészében felemás a kép, hiszen: lakáshitelből 91 milliárd forint fogyott szeptemberben, ami 21%-os emelkedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés