Előfizetői tartalom

Az OTP elárulta, hogyan küzdenek a világjárvánnyal és a hackerekkel

Önálló kontaktkutatás, saját „operatív törzs", OTP-s tisztifőorvos, állandó tesztelés – csak néhány intézkedés azok közül, amelyekkel a pénzintézet a járvány negatív hatásait próbálja meg kivédeni. Ez persze nem olcsó mulatság: Magyarországon eddig több mint egymilliárd forintot fordítottak a közvetlen járványvédekezésre, a bankcsoport egészét tekintve pedig még magasabb ez az összeg. Mindeközben a bank az elmúlt hónapokban új típusú és mértékű kibertámadásokat ver vissza, az utóbbi négy hónapban a bank kibervédelmi központja közel 1000 behatolási kísérletet akadályozott meg. Az OTP Bank informatika- és bankbiztonsági ügyvezető igazgatójával, Bucsek Gáborral beszélgettünk minderről.

Lassan háromnegyede éve robbant be Magyarországra a koronavírus-világjárvány, és vele együtt a home office trend. Milyen szabályok mentén dől el a banknál, ki és mennyit dolgozik otthonról, és mikor megy be az irodába vagy egy fiókba? A legfontosabb szempontunk az egészségmegőrzés. Magyarországon tízezer munkavállalóért vagyunk felelősek és több millió ügyfelet szolgálunk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái