Előfizetői tartalom

Mi lesz a magyar bankokkal 2021-ben? - Elmondták nekünk a bankvezérek

A koronavírus-válság, a törlesztési moratórium, a felgyorsult digitalizáció és a hitelprogramok éve volt 2020 a magyar bankszektorban, de vajon miről fog szólni 2021? A Portfolio ezúttal is megkérte a kilenc legnagyobb hazai bankcsoport első emberét, hogy értékeljék a mögöttünk hagyott évet és adjanak előrejelzést 2021-re. Alábbi kérdéseinkre válaszoltak a bankvezérek: 1. Hogy értékeli 2020-at saját bankja és a bankszektor szempontjából? 2. Mit tekint saját bankja és a szektor előtt álló legnagyobb kihívásnak 2021-re? 3. Mely termékek, szolgáltatások és innovációk területén hozhat növekedést, előrelépést 2021 saját bankjánál, illetve a bankszektorban?

Balog Ádám elnök-vezérigazgató, MKB Bank 1. 2016 óta folyamatosan erősödve, az MKB Pénzügyi Csoport 2019-ben rekord nagyságú profitot ért el, sikeresen teljesítette EU vállalásait, így az idei évnek erős tőke- és likviditási pozícióban vágtunk neki. Ma már tudjuk, hogy 2020 korábban „sosemvolt” évként kerül be történelembe, hiszen a COVID-19 járvány és annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés