Előfizetői tartalom

Váratlan fordulat a magyar bankoknál: a fiókok lesznek a nagy túlélők?

Megállt a létszám emelkedése és nyugvóponthoz ért a fiókhálózatok szűkítése a magyar bankszektorban 2020-ban – mutatja a Portfolio friss gyűjtése. Tíz bank összesített létszáma 4,3%-kal, fiókszáma pedig 0,4%-kal csökkent tavaly. Ezúttal nem a válságkörülményekhez való alkalmazkodás vagy a digitalizáció, hanem a szervezeti átalakítások és a piaci konszolidáció bizonyult a legfontosabb mozgatórugónak.

Megkérdeztük a létszám- és fiókszám szempontjából tíz legnagyobbnak számító hazai kereskedelmi bankot arról, miként alakult náluk a koronavírussal sújtott tavalyi év az alkalmazottak száma, a fiókhálózat és az ATM-ek száma szempontjából. A pillanatképet első két ábránk mutatja. Létszám A legnagyobb csoportszintű hazai létszámmal az OTP, a Takarékbank és a K&H...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés