Előfizetői tartalom

Itt a kormány döntése: változik az értékbecslés, jönnek az olcsóbb és gyorsabb lakáshitelek

A keddi közlönyben megjelent az a pénzügyminisztériumi rendeletmódosítás, amely lehetővé teszi a statisztikai alapú ingatlan-értékbecslést, ez pedig gyorsabb hitelügyintézést, több tízezer forintos megtakarítást jelenthet a banki ügyfeleknek. Egyetlen szépséghibája, hogy a lakásérték 80%-a helyett annak 60%-áig lehet majd eladósodni vele.

Az új módszertan bevezetésének szándékát Varga Mihály pénzügyminiszter még november végén, hatpontos banki digitalizációs javaslatcsomagjában jelentette be. A javaslatcsomag aktuális megvalósulásáról részletesen ebben a cikkünkben írtunk, illetve a témában Becsei Andrással, a Magyar Bankszövetség alelnökével ebben a podcastban beszélgettünk. A statisztikai alapú ingatlan-értékbecslés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés